regelmatige bestuurder

regelmatige bestuurder

Wie is de regelmatige bestuurder van de auto en waarom is dit van belang?

Wil je een auto gaan verzekeren, dan zal je altijd gevraagd worden wie de regelmatige bestuurder van het voertuig is. De regelmatige bestuurder noemt men ook wel de hoofdbestuurder en betreft volgens de meeste verzekeraars degene die het vaakst in de auto rijdt.

Echter kan het ook iemand anders, zoals bijvoorbeeld je partner of zoon of dochter zijn. Dit betekent dat de auto en de autoverzekering in de meeste gevallen op de naam van de regelmatige bestuurder staan, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn.



Vind bij Autoverzekeraar.nl de voor jou meest geschikte verzekering

Ben je op zoek naar de juiste verzekering voor jouw wagen? De beste keuze maak je met behulp van de vergelijkingstool van Autoverzekeraar.nl. Wij weten je in een handomdraai een gedetailleerd overzicht van alle mogelijkheden inclusief de daarbij horende prijzen te bieden.

Door Autoverzekeraar.nl te raadplegen, voorkom je dat je teveel betaalt voor je autoverzekering. In sommige gevallen kun je zo op jaarbasis wel honderden euro’s besparen. Vul de juiste gegevens betreffende de regelmatige bestuurder van de auto in om zo de meest betrouwbare informatie omtrent autoverzekeringen te verkrijgen.

Voordelen Autoverzekeraar.nl

Gratis Verhaal

Gratis Polischeck

Tot 80% No Claim

Direct dekking

regelmatige bestuurder

Waarom is informatie omtrent de regelmatige bestuurder voor verzekeraars nodig?

Wil je een auto gaan verzekeren, dan wordt de premie bepaald aan de hand van meer dan alleen de kenmerken van de auto. De verzekeringnemer en de regelmatige bestuurder wegen hierin ook mee.

Door de leeftijd en eventuele ongevallen of rijontzeggingen in het verleden in kaart te brengen, kan de verzekeraar het risico op schade inschatten. Omdat alleen de gegevens van de aanvrager een verkeerd beeld van de situatie kunnen scheppen, is het voor hem ook van belang om informatie betreffende de regelmatige bestuurder van de auto te verzamelen.

Wat is dan een occasionele bestuurder?

Het opgeven van de regelmatige bestuurder van een auto wil natuurlijk niet zeggen dat er niemand anders in mag rijden. Er is namelijk ook nog zoiets als de occasionele bestuurder, oftewel degene die af en toe in de auto rijdt. Elke verzekeraar hanteert een eigen definitie van occasionele bestuurder. Sommige verzekeraars stellen dat een occasionele bestuurder de auto maandelijks maar enkele keren mag gebruiken. Naast de regelmatige bestuurder van de auto geef je ook de tweede bestuurder op. De verzekeraar zal bepalen of hij of zij een occasionele of tweede regelmatige bestuurder van de auto is.

Partners en kinderen

Verzekeraars keuren het goed dat partners van elkaars auto gebruikmaken. De voorwaarde is wel, dat beide partners op hetzelfde adres wonen. Partners mogen ook een autoverzekering voor de auto van hun wederhelft afsluiten. Wil je de autoverzekering van je zoon of dochter op je eigen naam zetten, dan wordt dit niet toegestaan. Je mag je zoon of dochter wel als regelmatige bestuurder opgeven, maar dit heeft wel gevolgen voor de hoogte van de te betalen premie. Leen je je auto een enkel keertje uit aan een vriend of ander familielid? Dat hoef je niet op te geven.

Een hogere verzekeringspremie voor jonge bestuurders

Autoverzekeraar.nl helpt je graag bij het vinden van de voor jou en je wagen meest geschikte autoverzekering. De meest geschikte verzekering is daarbij lang niet altijd de goedkoopste autoverzekering. Zeker niet wanneer je je bedenkt dat de premie op basis van een aantal zaken wordt berekend. Zo spelen de leeftijd van de verzekeringnemer, evenals het aantal jaar dat hij of zij zijn rijbewijs heeft, ook een rol. Is een jong persoon de regelmatige bestuurder van een auto, dan betekent dat automatisch een hogere verzekeringspremie. Dit komt omdat jonge bestuurders vaker schade veroorzaken dan ervaren bestuurders.

Dat de verschillen tussen premies bij diverse verzekeraars zo groot zijn, komt omdat elke verzekeraar zijn eigen beleid mag bepalen. Dat verklaart waarom autoverzekeringen bij de ene maatschappij soms wel enkele malen duurder kunnen uitvallen dan bij de andere maatschappij. Dit geldt ook voor de premiehoogte in het geval van jonge bestuurders. Niet alleen brengen deze extra risico’s met zich mee, ook is de opgelopen schade vaak groter.

Waarom het voor jongeren belangrijk is om een auto op eigen naam te hebben

Ben je een jonge bestuurder en schrik je van de hogere premie die verzekeraars hanteren vanwege je leeftijd? Autoverzekeraar.nl wil je op het hart drukken dat het toch belangrijk is om een verzekering op eigen naam af te sluiten als de situatie daarnaar is. Het is namelijk van belang om schadevrije jaren op te bouwen. Helemaal als je een WA verzekering op jouw naam afsluit, kun je deze relatief goedkoop opbouwen. Wanneer je in de toekomst een duurdere auto aanschaft, heb je korting dankzij schadevrije jaren opgebouwd.

Eerlijk duurt het langst

De waarheid opgeven bij het invullen van gegevens, ook omtrent de regelmatige bestuurder van de auto, is van groot belang. Doe je dit namelijk niet, dan maak je je schuldig aan verzekeringsfraude. Krijgt je verzekeraar hier lucht van? Dan kom je op de Zwarte Lijst terecht, waarna het een stuk moeilijker voor je wordt om elders een autoverzekering af te sluiten. En maak je eventueel schade? Dan kan het zelfs zo zijn dat je verzekeraar deze niet dekt.

De Zwarte Lijst

Geef je de waarheid betreffende de regelmatige bestuurder van de auto niet op? Dan loop je het risico op de Zwarte Lijst te belanden. Je verzekeraar, die de fraude heeft ontdekt, zorgt ervoor dat je dan geregistreerd wordt in het Systeem vertrouwelijke mededelingen en malus registratie. Het systeem is toegankelijk voor alle verzekeraars. Verzekeraars kunnen een registratie ook weer verwijderen. Tussenpartijen zoals Autoverzekeraar.nl zijn hiertoe niet in staat. Je gegevens blijven vijf jaar op de Zwarte Lijst staan.

De Vereende Verzekering

Is er fraude omtrent de regelmatige bestuurder van een auto aan het licht gekomen en staat jouw naam in de Zwarte Lijst, dan is het afsluiten van een verzekering daarna niet helemaal onmogelijk. Je kunt in veel gevallen alsnog terecht bij De Vereende Verzekering, door welke brede acceptatievoorwaarden worden gehanteerd. Daar staat dan natuurlijk wel een flink hogere premie tegenover. Wees je ervan bewust dat elke verzekeraar altijd het systeem raadpleegt om na te gaan of je onverhoopt geregistreerd staan.

HULP NODIG ? BEL ONS : 020 - 521 81 27