Schade melden

Wat te doen bij ruitschade aan uw auto?

Auto ruitschade herstellen

De meeste autoverzekeringen bieden u dekking tegen ruitschade. Op de groene kaart van uw autoverzekeraar staat vermeld welke ruithersteller u mag inschakelen voor het afwikkelen van de schade aan uw ruit.

Online afspraak maken bij Autotaalglas

Door middel van het onderstaande formulier kunt u eenvoudig online een afspraak maken voor het laten herstellen van uw ruitschade door Autotaalglas. Zij werken samen met bijna alle bekende verzekeraars in Nederland. Autotaalglas is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar bij ruitschade via het gratis servicenummer 0800-0828.


Bij herstel door een aangesloten herstelbedrijf krijgt u een aantal mooie voordelen die u misloopt als u bij een niet aangesloten hersteller laat repareren:

  • Uw eigen risico wordt in de meeste gevallen verlaagd met tientallen euro’s
  • Vervangend vervoer wordt 100% vergoed
  • Uw schade wordt snel én vakkundig hersteld
  • U heeft garantie op de herstelde schade

De kosten worden door uw verzekeringsmaatschappij rechtstreeks aan het schadeherstelbedrijf betaald, zodat u daar geen omkijken naar heeft.


Schade aan uw voertuig is altijd vervelend.

Hoe groot of klein de schade ook is, u moet toch weer een aantal zaken regelen.

Zo moet u het Europees schadeformulier invullen, contact opnemen met uw assurantie-adviseur en – niet onbelangrijk – de schade weer laten herstellen.

Vooral over het waar laten repareren van de schade kan verwarring ontstaan bij de uiteindelijke vergoeding van de gemaakt kosten. Herstel van de schade (ruit- en blikschade) via een aangesloten herstelbedrijf heeft voordelen. Op deze website vindt u informatie over deze aangesloten herstelbedrijven.

Schade aan auto, wat nu?

Natuurlijk hangt het van de schade af welke stappen je moet zetten. Hieronder vind je een lijst met belangrijke stappen als de schade aan je auto ontstaat door een aanrijding:

  • Bel de politie en doe aangifte als er sprake is van een ernstige verkeersovertreding, lichamelijk letsel of een blokkade van de weg
  • Vul samen met de tegenpartij het Europees schadeformulier in
  • Noteer de gegevens van de tegenpartij, zoals kenteken en telefoonnummer
  • Maak foto’s van de schade aan je auto en van de situatie
  • Verzamel gegevens van ooggetuigen
  • Neem binnen 3 dagen contact op

Je verzekeraar en de verzekeraar van de tegenpartij bepalen op basis van het Europees schadeformulier en aanvullende informatie wie aansprakelijk is voor de aanrijding en welke verzekeraar de schade dus vergoedt. Als je zelf aansprakelijk bent voor de aanrijding, vergoedt je verzekeraar de schade aan je eigen auto alleen als je all risk verzekerd bent.

Europees Schadeformulier

Een Europees Schadeformulier bestaat uit een origineel exemplaar en een doordruk. Zowel u als uw eventuele tegenpartij hebben hierdoor een eigen exemplaar om door te sturen aan de eigen verzekeraar.

De voorzijde van het Schadeformulier dient u zo volledig mogelijk in te vullen en moet door de vermelde partijen worden ondertekend.

Voordat u begint

Leest u vóór invulling de vermelde aanwijzingen. De achterzijde van het Schadeformulier dient door iedere partij afzonderlijk volledig te worden ingevuld en ondertekend.

Aandachtspunten

  • Punt 5 Probeer gegevens van getuigen te achterhalen en noteer hun gegevens.
  • Punt 10/11: Geef duidelijk aan waar de schade zich bevindt en/of wat beschadigd is.
  • Punt 12: Plaats duidelijk een kruisje bij de uitgevoerde verrichting(en).
  • Punt 14: Noteer hier uw extra opmerkingen of maak uw voorbehoud wanneer u het ergens mee oneens bent.
  • Punt 15: Wanneer u het schadeformulier ondertekent, stemt u automatisch in met de ingevulde gegevens. Onderteken het schadeformulier dus alleen wanneer u het volledig eens bent met de ingevulde gegevens.

HULP NODIG ? BEL ONS : 020 - 521 81 27